Celosia is van oudsher een bloem die vooral geoogst werd in de zomermaanden. De ontwikkelingen staan echter niet stil voor deze prachtige productgroep. Door nieuwe genetica en veranderende manieren van telen zijn er steeds meer mogelijkheden om langer door te telen en vroeger te starten en lukt het onze kwekers om Celosia te produceren voor een bijna jaarrond aanbod.

Zo biedt de Celosia Reprise serie de mogelijkheid om het bloeiseizoen te verlengen. Vanwege de compacte gewasstructuur met aanzienlijk kleinere bladeren is Reprise niet alleen een efficiënt gewas als je kijkt naar de plantdichtheid gedurende het hele seizoen. Door Reprise in het naseizoen op een standaard dichtheid te planten, komt er meer licht in het gewas, waardoor je langer kunt blijven telen en bloemen van topkwaliteit kan produceren van het vroege voorjaar tot einde herfst.

Dit jaar kwamen de eerste Celosia’s al beschikbaar in week 15 en blijft het aanbod schitteren tot aan week 52. Raadpleeg het onderstaande schema voor meer informatie of bezoek de Kwekerspagina.