Een ochtend vol kennisdeling, nieuwe perspectieven en verbinding tussen kwekers, kopers en veredelaars tijdens de Meet & Greet Celosia 2023. Op initiatief van Celosia veredelaar Evanthia en RoyalFloraHolland kwamen de verschillende schakels uit de keten afgelopen dinsdag 31 januari bijeen bij RFH in Naaldwijk.

Het actuele Celosia aanbod wordt aangevoerd door de toonaangevende series Act en Reprise, en bijzondere specialties. De klassieke hanenkam is misschien het meest bekende Celosia-type, maar daarnaast zijn er ook bolvormige Celosia’s met een hersenachtige structuur, pluizige pluimen en extreem grote waaierbloemen. Een actief veredelingsprogramma zorgt voor continue vernieuwing in kleuren en verschijningsvormen, en inmiddels zelfs mogelijkheden voor jaarrond productie. Celosia is een productgroep in beweging en vol groeipotentie. Tijd om vraag en aanbod samen te brengen voor een uitgebreide update en om gezamenlijk nieuwe kansen te verkennen.

Focus op groei en vernieuwing

De Meet & Greet Celosia werd afgetrapt door Manon Poot (Product Manager Snijbloemen, Royal FloraHolland) die met een uitgebreid productmarktbeeld inzicht gaf in de wereld van Celosia. Daarna sprak Louis Kester (Commercieel Directeur, Evanthia) over assortimentsontwikkeling en marketing. Sinds 2022 verzorgt Evanthia exclusief de wereldwijde distributie voor veredelingsbedrijf Stadsland, dat bekend staat om onderscheidende specialties en series als Turbo en Unlimited. Vanuit Stadsland vertelde Fiona Koning (Veredelaar, Stadsland) over de samenwerking met Evanthia en bracht 6 opvallende nieuwkomers onder de aandacht. Het formele deel van de ochtend werd afgesloten door Roy van der Voort (Shop Manager, OZ Hami) met een presentatie van aandachtspunten vanuit de handel.

Crazy about Celosia

Een opvallende nieuwe ontwikkeling, die gepresenteerd werd door Louis Kester, was Crazy about Celosia. Met deze nieuwe vrolijke promotiecampagne, ontwikkeld in samenwerking met StudioBlauw, wordt de Celosia gepresenteerd als retro-trendy, uitgesproken, opvallend en een beetje gekkig. Doel is om het bijzondere, brede assortiment van Celosia te laten zien, om de handel kennis te laten maken met de kwekers die de variëteiten vol passie telen én om inspiratie en extra informatie te geven over deze bijzondere productgroep. De promotiecampagne kende afgelopen seizoen al een soft-launch met de eerste fustkragen die in gebruik zijn genomen door diverse kwekers. Dit voorjaar zal de Crazy about Celosia website live gaan en zal de campagne het nieuwe seizoen inluiden. Kwekers die willen aansluiten bij Crazy about Celosia, of handelspartijen die willen samenwerken, kunnen contact opnemen met Evanthia.