ENGELS

Retro-chic, uitgesproken, opvallend …en een beetje crazy. Dat is de Celosia! Deze geliefde bloem is een bijzonder verschijning met haar fluweelzachte, kronkelige bloemen en uitbundige kleuren. Toch kan Celosia ook verrassend subtiel zijn en te combineren op de meest uiteenlopende manieren.

Crazy about Celosia is een ode aan deze bizarre bloemen en een feest van inspiratie. Ontdek het brede assortiment en maak kennis met de kwekers die de prachtigste Celosia variëteiten telen.

Crazy kleuren en texturen

Het actuele Celosia aanbod wordt aangevoerd door de toonaangevende series Act en Reprise, en heel veel unieke specialties. De klassieke hanenkam is misschien het meest bekende Celosia-type, maar daarnaast zijn er ook bolvormige Celosia’s met een hersenachtige structuur, pluizige pluimen en extreem grote waaierbloemen. Een actief veredelingsprogramma zorgt voor continue vernieuwing in kleuren en verschijningsvormen.

Brede beschikbaarheid

Celosia is een productgroep in beweging en vol groeipotentie. Het is een samenspel van actieve productontwikkeling door veredelaars, en kwekers die met hun kennis en nieuwe manieren van telen inspelen op kansen. Hierdoor zijn mogelijkheden ontstaan om ons product zelfs bijna jaarrond te telen. Celosia maakt een verandering door van fleurige zomerbloem naar een vaste topper in het schap, met een aansprekend kleurenpalet dat jaarrond inspireert.

Geteeld met passie

…All the good ones are a little crazy 😉 Onze kwekers zijn helemaal GEK op Celosia’s. Samen zorgen ze ervoor dat de bloemen in topconditie de kwekerij verlaten om de consument lange tijd te verwennen met exotische kleuren een aaibare texturen. Celosia is goed te combineren met andere producten, of te gebruiken in opvallende monoboeketten. Dankzij de stevige stelen en uitstekende houdbaarheid is Celosia ook uitstekend te verwerken in grootse arrangementen en is het een topper tijdens evenementen.

Doe eens gek!

Wist je dat Celosia’s samengestelde bloemen zijn en nogal grappig in elkaar zitten? De kam is een vergroeid deel van de steel. De daadwerkelijke bloemetjes zitten dicht op elkaar gepakt aan de zijkanten van de kam. En dan die sierlijke vormen…! Echt uniek, want er is geen andere bloem die in de buurt komt van Celosia.
Ga je zelf creatief aan de slag met Celosia? Volg onze socials, deel je creatie op jouw kanaal en tag #crazyaboutcelosia.
Trust your crazy ideas!

Nieuws

Kwekers

alle kwekers

BEKIJK ALLE CELOSIA’S!

ASSORTIMENT